•  

  Bekijk online versie
  KNVB
   
   
  knvb
  Deze factoren maken elke (jeugd)voetballer uniek
  Elk kind en dus ook elke jeugdspeler is uniek. Bij het begeleiden van jeugdspelers tijdens het trainen of de wedstrijden is het van belang hiervan goed op de hoogte te zijn. Veel factoren spelen een rol in de ontwikkeling van jeugdspelers, waardoor deze nooit met een rechte lijn omhoog loopt. Die begeleiding is een enorm mooie, maar ook uitdagende taak. 
  Lees verder lees meer
   
   
  knvb
  Voorschriften voor externe scouting
  De KNVB wil dat elke jeugdvoetballer in een veilige omgeving met plezier kan leren voetballen. Om hier een positieve bijdrage aan te leveren zijn er voorschriften opgesteld rond externe scouting. Het gaat hierbij zowel om spelers die voetballen voor een amateurverenigingen, als spelers die uitkomen in de jeugdopleiding van een betaalvoetbalorganisatie (BVO). De regels zijn er om recht te doen aan de belangen van alle betrokkenen en de transparantie bij externe scouting te bevorderen. 
  Lees verder lees meer
   
   
  DIT IS WAT JE MOET WETEN OVER DE START VAN DE NIEUWE SPELREGELS IN HET (JEUGD)VOETBAL
  Bekijk de spelregels voor 6 tegen 6 voetbal.
  Bekijk de spelregels voor 8 tegen 8 voetbal (onder 12)
  Bekijk de spelregels voor 8 tegen 8 voetbal (onder 13)
  Bekijk de spelregels voor 11 tegen 11 voetbal.
   
   
  knvb
  Neem deel aan het ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal
  Het ontwikkelingsprogramma voor meiden- en vrouwenvoetbal is erop gericht om zicht te krijgen op de huidige en gewenste situatie. Ook wordt gewerkt aan een geprioriteerd plan waarmee de vereniging aan de slag kan om die gewenste situatie te behalen. Binnen het ontwikkelings-programma staan drie zaken centraal, waarbij de eigen clubidentiteit en kernwaarden als uitgangspunt dienen: de positionering van het vrouwenvoetbal binnen de club, een verenigings-organisatie die ook is afgestemd op vrouwen-voetbal en de kwaliteit van het meiden- en vrouwenvoetbal.
  Doe mee lees meer
   
   
  knvb
  Waarom de Hoofd Opleiding onmisbaar is voor elke club
  Voor grote, middelgrote én kleine clubs is de Hoofd Opleiding van onschatbare waarde. Hij of zij ontwikkelt en bewaakt de rode draad binnen de jeugdopleiding, zorgt voor verbeterde doorstroom naar de senioren én draagt bij aan betere trainers. Check de video om te weten wat hij of zij kan bijdragen aan jouw vereniging.
  Lees verder lees meer
   
   
  knvb
  Diverse bijscholingen in het najaar; inschrijving geopend
  In het najaar van 2019 biedt de KNVB Academie weer verschillende bijscholingen aan. Vanaf heden is het mogelijk om je in te schrijven voor de bijscholingen Ontwikkelen speelwijze verdedigenOntwikkelen van een voetbalconditionele teamplanning en Praktijkbegeleider. Meld je aan voor één bijscholingen om jezelf als trainer-coach ook na het behalen van een trainersdiploma, te blijven ontwikkelen in het trainersvak.
  Klik hier lees meer
   
   
  VOND JE DEZE NIEUWSBRIEF NUTTIG?
  JA thumb up thumb down NEE