• Corona protocol SVH (UPDATE 1 juni 2021)

  De sport gaat per 5 juni verder open. Als de dalende trend van de coronacijfers doorzet, wordt dan de derde stap gezet in de versoepeling van de maatregelen die momenteel gelden tegen de verspreiding van het coronavirus. Voor de sport betekent dit onder andere dat bij teamsporten de afstandsregels worden versoepeld, jeugd weer competitie mag spelen, groepslessen zijn toegestaan en de deuren van sportkantines onder voorwaarden weer open kunnen. 

  Het coronavirus is helaas nog niet geheel weg maar er komen steeds meer versoepeling ook voor het voetbal

  Blijf gezond en gebruik je gezonde verstand en volg de regels een aanwijzinging gewoon op en spreek elkaar aan als ze niet worden naageleefd.Onze voetbalclub SVH doet zijn best om alles goed te regelen, maar hebben u steun daarbij nodig.  

  Nu is het juist de tijd om je voetbalhart te laten spreken en je club te steunen.

  Per 5 juni  zijn er nieuwe maatregelen voor het amateurvoetbal afgekondigd. Onderstaande informatie is in belang van de leden SVH en bezoekende teams, dus goed lezen allemaal. Samen moeten we zorgen voor het naleven deze regels.

  Algemeen:

  • Heb je klachten – verkoudheid, hoesten, benauwdheid – blijf thuis?
  • Kom je terug uit een gebeid waarvoor Code Oranje geldt, dan ben je 10 dagen niet welkom op de club
  • Ben je in contact geweest met mensen die klachten hebben, of die (op basis van een officiele test) het corona virus hebben (gehad), dan ben je 10 dagen niet welkom op de club
  • Was regelmatig je handen en maak gebruik van de desinfectiemiddelen op de club
  • Houd altijd 1,5 meter afstand van anderen
  • Vermijd drukte op het complex
  • Volg de routes en aanwijzingen op het complex.

  Trainingen

  Jeugd tot en met 18 Jaar 

  • Alle jeugd teams die in jeugdcompetities spelen, vallen onder de regeling voor kinderen tot 18 jaar en mogen dus trainen in teamverband. Er geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand

  Bij trainingen is het niet toegestaan om als ouder bij de training te blijven kijken. We verzoeken u dringend nadat u uw kind(eren) heeft gebracht, het terrein weer te verlaten. U kunt uw kind(eren) direct na afloop van de training weer op halen. 

  Senioren vanaf 18 jaar

  Senioren (vanaf 18 jaar) mogen trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Zij mogen geen wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen

  Wedstrijden

  • De jeugdteams mogen wedstrijden spelen tegen jeugdteams van andere club binnen de regio
  • Planning van wedstrijden gebeurt door de knvb en vriendschappelijke wedstrijden in plannen moet in overleg met het wedstrijdsecretariaat

  Voor de jeugd gaat de regiocup van KNVB van start 

   Senioren (vanaf 18 jaar) mogen trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Zij mogen geen wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

  Toegang terrein 

  • Er zijn geen toeschouwers toegestaan op het  terrein van SVH bij zowel trainingen en/of onderlinge wedstrijden.
  • Ouders zetten hun kinderen af  op de aangewezen plek en mogen niet als toeschouwer aanwezig zijn bij de trainingen en/of onderlinge wedstrijden.. 
  • Kaderleden, officials, vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij de organisatie van de trainingen en/of onderlinge wedstrijden mogen wel aanwezig zijn en worden niet gezien als publiek. 
  • Na afloop van de trainingen en/of onderlinge wedstrijden worden spelers  en kader gezien als toeschouwers en moeten zij zo snel mogelijk de accommodatie verlaten. Zij mogen dus niet gaan kijken naar een andere training of onderlinge wedstrijd. 

  Lopend of per fiets

  Komt u en/of uw kind(eren) lopend of per fiets naar de training, dan dient u gebruik te maken van zebra bij de verkeerslichten en de fiets/loopbrug om op het complex van SVH te komen.

  Vervolgens direct links langs de kantine naar de alternatieve fietsenstalling naast het speeltuintje. Alleen hier mogen fietsen geplaatst worden. Na afloop van de training volgt u dezelfde weg om weer naar huis te gaan.

  Auto

  Komt u uw kind(eren) brengen met de auto, dan dient u de route te volgen zoals deze wordt aangegeven met de oranje pylonen. Op deze manier rijdt u een rondje op het parkeerterrein en kunt u veilig uw kind(eren) afzetten. Na afloop van de training doet u hetzelfde en haalt u uw kind(eren) weer op bij de daarvoor aangegeven ophaal locatie. We vragen u niet te gaan staan wachten op de parkeerplaats. Hiermee voorkomen we opstoppingen en onvielige situaties als kinderen over het terrein gaan lopen zoeken naar u. Dus: volg de aangegeven rij route naar de breng- en haallocatie.

  Kantine

  Het terras is open en van 5 juni zijn ook de kantine, kleedkamers en douches weer beschikbaar. Alleen voor sporters en begeleding  

  Als we met elkaar proberen ons aan deze regels te houden, dan kunnen we veilig trainen en wedstrijden spelen. Het is belangrijk dat we het samen doen.

  Het bestuur van SVH is verantwoordelijk voor de naleving van de maatregelen. Dit betekent dat we bevoegd zijn op te treden indien niet voldaan wordt aan instructies, en leden en toeschouwers toegang tot activiteiten en het complex kunnen ontzeggen. We gaan ervan uit dat dit niet nodig zal en dat iedereen het belang van de regels kent en hier ook gehoor aan geeft.

  Lees meer op site van rijksoverheid over thuisquarantaine en reisadviezen en veel gestelde vragen bij KNVB over het coronavirus en voetbal

   

  v.v. SVH

   

   
rfwbs-slide