?> Over SVH

 

 

 

 

 

 

 VAKANTIE GEEN TRAININGEN

Welkom bij SVH

Een stukje geschiedenis van SVH!

De Haagse Voetbalvereniging S.V.H. werd in 1929 opgericht door de gebroeders Pex, die een fietsenreparatie-werkplaatsje hadden aan de Oude Haagweg, ongeveer tegenover de vroegere bandenfabriek van Vredenstein. Zo ongeveer halverwege Den Haag en Loosduinen (toen nog een zelfstandige gemeente) was de geboortegrond van de Sport Vereniging Halfweg. Halfweg Den Haag en Loosduinen lag ook het eerste “speelveldje” aan de Oude Houtweg.

De mouwen werden opgerold, de koeienvlaaien van het veldje geruimd, de bal (met veter) op de voet genomen en na afloop het zweet en vuil een beetje weggewassen met water uit de sloot. Voetbalschoenen waren toen nog ongekende luxe, voor zover ze te vergelijken waren met het hedendaagse luxe voetbalschoeisel. Om over kleding maar niet te spreken.....!

S.V.H. groeide snel naar wel vier elftallen van overwegend voetballers uit het arbeidersmilieu. De contributie van 10 cent per maand werd vaak in deeltjes betaald en zo was er in die tijd ook een “afbetalingsregeling” met de club voor wat betreft voetbalschoenen en kleding.

Het veldje kon zoveel geweld niet doorstaan en ontaardde al snel in een kale hobbelige vlakte, onderhoud kon men natuurlijk niet betalen !

Verhuizen dan maar ! De geschiedenis wil dat er nogal wat van die verhuizingen hebben plaatsgevonden, maar nagenoeg altijd halfweg Den Haag en een andere Gemeente. De naam bleef dus toepasselijk. Halfweg Den Haag en Wassenaar, Halfweg Den Haag en Rijswijk, Halfweg Den Haag en Wateringen.Toch heeft de club meer dan inmiddels 28 jaar zijn verblijf aan de Erasmusweg, zo ongeveer tegenover de Dedemsvaartweg.

De club is nooit een grote club geweest, zes of zeven seniorenelftallen en eenzelfde aantal jeugdteams was zo ongeveer het maximum en de prestaties van het eerste elftal reikten niet verder dan de derde klasse.

SVH heeft “overleefd”, omdat er altijd weer mensen waren die hun mouwen opstroopten voor hun “cluppie”. Ondanks zwarte en witte perioden, ondanks zwarte en witte gebeurtenissen, de clubkleuren zwart-wit werden letterlijk en figuurlijk hoog gehouden en er werd hard gewerkt.

We denken bij SVH, zeker de oudere garde, nog wel eens terug aan de markante figuren die een vooraanstaande rol in de geschiedenis van SVH hebben gespeeld. De namen Pex, v.d.Berg, de Harder, Roodnat, Stapel, Vink, Hitzert etc. zijn nog niet vergeten of leven heden ten dage nog voort.

Generaties van families, die SVH als hun cluppie beschouwen en terecht ! Al met al, het “cluppie” bestaat nog steeds, heeft nog steeds zijn sociale functies en barst van de ambities om eindelijk eens een club te worden.

v.v. SVH.Volgende thuis wedstrijd:

 SVH 1 - Wanica Star !

Wanneer:

Zondag 20 april

Hoe laat:

14:30 uur 

Waar:

Noordweg 74 2548 AC Den Haag

zondag 1

Buienradar

 Komende 2 uur